Angelique Ruts, Yogadocente en Inspirator

06-27243405
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook

Facebook

Inspiratie


Neem jij genoeg Me-time?
Heb je even?
Klik door en lees verder in mijn blog en doe de oefening.

En kijk ook naar dit filmpje om je te laten inspireren aandacht aan je woorden te besteden.

Link naar youtube

Over Angelique Ruts

Als meisje was ik gek op baby’s en kinderen. Aanvankelijk wilde ik kraamverzorgster worden, maar wiskunde lag me bijzonder goed. Na een lange omzwerving via de bèta-kant (hts-bouwkunde), een jaar alleen op reis in Azië, heb ik mijn weg naar de Yoga en Innerlijke groei gevonden. Ik heb eerst in 2007 de kinderyogaopleiding bij Dolfijnwellnes gevolgd.

Omdat ik graag zeer gedegen werk en precies wil weten waar ik het over heb, heb ik de 4-jarige Docentenopleiding bij het RajaYoga-instituut in Ilpendam gevolgd. Door de Yogafilosofie is er voor mij een wereld open gegaan waarin ik allerlei handvatten kreeg en inzichten over grip krijgen op mezelf en het leven, waardoor ik steeds meer in contact kom met mijn hart en wat werkelijk belangrijk voor mij is. Steeds meer eigen keuzes kunnen en durven maken en vrij te worden van meningen van buitenaf en van de innerlijke criticus. Hierdoor ontstond ook steeds meer het verlangen om dit over te dragen op volwassenen. Sinds 2009 geef ik Yogales in mijn eigen praktijk in Badhoevedorp aan volwassen vrouwen. Kinderen zijn welkom voor privéles en cursussen om meer grip te krijgen op hun hoogsensitiviteit.

De groepen zijn klein (4 tot 6 personen) zodat er een veilige en open sfeer is waarbij ik iedereen uitnodig om de beweging naar binnen te maken en jezelf te ontdekken en te ontwikkelen zodat je de beste versie van jezelf wordt.

Dit is wat anderen over mij zeggen:Yoga Citta Vrrti Nirodha 

Yoga is het grip krijgen op de wijzigingen in het denken. De monkey-mind die ons af en toe gek kan maken. Gedachtes die maar rondtollen als je bijvoorbeeld niet slapen kunt....of in gedachten verzonken zijn terwijl je naar je spelende kind aan het kijken bent.
Voor wat korte tips, klik hier

We maken hierbij gebruik van het 8-voudige Yogapad, namelijk:
 • leefregels, die gelden als een richtingaanwijzer om in balans te zijn, de zogeheten Yama's en Niyama's:
  • Yama's: geweldloosheid, liefde voor de waarheid, eerlijkheid
  • Niyama's: reinheid, tevredenheid, zelfbeheersing en onderzoek van jezelf.
 • Asana's: yogahoudingen
 • Pranayama: energiebeheersing
 • Pratyahara: je losmaken van dingen, gedachten en gevoelens waar je in vast blijft zitten
 • Dharana: concentratie op één punt
 • Dhyana: meditatie
 • Samadhi: een vrede die alle begrip te boven gaat.

In de praktijk

In de yogalessen wordt hier steeds aandacht aan besteed via verschillende herkenbare thema's zoals:

ontwikkelen van Compassie,
van Acceptatie,
je Vrouwelijke Essentie ontdekken
Volle maan en nieuwe maan en de invloed daarvan op jou 
Chakra's en elementen.
Hoe om te gaan met gedachten.

Hierbij is de basis RajaYoga en komen er invloeden terug uit de YinYoga, VinyasaYoga, HathaYoga en DruYoga, net wat past bij het thema van die week. 

Ondanks de vaste opbouw per les, is elke les anders. De lessen worden aangeboden met een sprankelende speelsheid en frisheid.
Er is tijd voor zelfreflectie door jezelf vragen te stellen, met elkaar te delen en te reflecteren over thema's, die je zoal tegenkomt in het dagelijkse leven en die je ervan weerhouden om helemaal vrij te kunnen zijn wie je wilt zijn en je leven vorm te geven zoals het voor jou past. Je hebt tenslotte maar 1 leven.
Door veel na te voelen in je lijf, verstevig je de verbinding met jezelf. Elke les wordt er een zaadje van van vrede en harmonie in je bewustzijn gepland.

Naast het geven van yogalessen geeft Angelique ook Yoga-privéles, begeleid ze hoogsensitieve kinderen op een laagdrempelige manier met de leuke Ik-ben Oké- cursus en verzorgt ze Specials in de vorm van workhops Mantra Zingen, Zondagochtendmeditatie met ontbijt, Zwoele ZomeravondYoga. De basis van al haar activiteiten is op een ongedwongen manier samen en eenvoudig jeZelf Zijn.

Elke mens is als een parel. Zo glinsterend en licht, en ook zo fragiel dat je soms ook zo maar weer uit elkaar spat. Door de vele trainingen en scholing, die ik gevolgd heb, heb ik genoeg in huis om je weer in contact te laten zijn met datgene wat je altijd al had, maar soms even kwijt bent, namelijk JEZELF.

Copyright © 2013 Mooi van Binnen Buiten | Nachtegaalstraat 4, 1171 TC Badhoevedorp | Mobiel: 06-27243405 | E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
privacyverklaring