Angelique Ruts, Yogadocente en Inspirator

06-27243405
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook

Facebook

Inspiratie


Neem jij genoeg Me-time?
Heb je even?
Klik door en lees verder in mijn blog en doe de oefening.

En kijk ook naar dit filmpje om je te laten inspireren aandacht aan je woorden te besteden.

Link naar youtube

Yogalessen en priveYoga

Yoga Badhoevedorp, haarlemmermeer, osdorp, amsterdam, nieuw-slotenYoga gaat in eerste instantie over verbinding maken met jezelf, de weg naar huis weer terug vinden en je huis wordt dan je lichaam en ziel mee bedoeld. Steeds een toestand van harmonie en balans creëren om vanuit die balans en harmonie verbinding met de wereld om je heen te maken. Die balans en harmonie behouden kan best heel moeilijk zijn; er gebeurt zoveel in en om ons heen, waardoor de harmonie zo makkelijk verstoord wordt. We kunnen dan al gauw gestresst, opgewonden, geraakt, of wat dan ook raken.

De tijd dat we les hebben, wil ik dan ook alle gelegenheid bieden om die harmonie, vrede, rust of ontspanning (hoe je het maar noemen wilt) bij jezelf te kunnen ervaren. Een aantal belangrijke voorwaarden die ik wil scheppen tijdens de les zijn:
  • wees zoveel mogelijk in zachte aanwezigheid bij jezelf en bij wat je voelt;
  • waar liggen de grenzen van je lichaam en kun je die accepteren om van daaruit in zachtheid jezelf uit te dagen om iets verder te komen in de oefening.
Door je deze instelling tijdens de lessen eigen te maken, kan dit ook doorwerken in je dagelijkse leven. Hierdoor kun je steeds meer zeggenschap over je lichaam en geest krijgt, wat weer doorwerkt in je welbevinden.

Opbouw van de lessen:
  • We starten de les altijd met een kort moment van stilte om het dagelijkse leven even bewust achter je te laten, zodat je met een rustig hoofd aan de yogaoefeningen kan beginnen en de werking ook dieper zal zijn dan wanneer je je aandacht er nog niet echt bij kan hebben;
  • Vervolgens doen we 3 kwartier asana's (yogahoudingen) en oefeningen om soepel te blijven, kracht op te bouwen, in evenwicht te zijn, energie te laten doorstromen en bewust aandacht te brengen naar je lichaam
  • Het laatste kwartier zal ik begeleiden met ofwel een visualisatie, een ontspanningsoefening of het voorlezen van tekst die voor verrijking en bewustwording kan zorgen. Soms zullen we een reflectiekaart trekken;
  •  We eindigen de les met een kop thee en wat napraten. 

De lessen worden opgebouwd volgens een thema, geïnspireerd vanuit de fascinerende yogafilosofie. Oude wijsheden die nog steeds een richtingaanwijzer kunnen zij voor een harmonieus en liefdevol leven, in verbinding met je Hart.

Samen op weg naar een harmonieuze en betere wereld!!!
Copyright © 2013 Mooi van Binnen Buiten | Nachtegaalstraat 4, 1171 TC Badhoevedorp | Mobiel: 06-27243405 | E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.