Angelique Ruts, Yogadocente en Inspirator

06-27243405
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook

Facebook

Inspiratie


Neem jij genoeg Me-time?
Heb je even?
Klik door en lees verder in mijn blog en doe de oefening.

En kijk ook naar dit filmpje om je te laten inspireren aandacht aan je woorden te besteden.

Link naar youtube


In deze decembermaand waarin geven centraal staat, is het belangrijk om ook te kunnen en mogen ontvangen. In plaats van "wat wil ik hebben"?" de shift maken naar "wat wil ik geven?" en/of "wat wil ik ontvangen?".

Zelf heb ik al een aantal dagen heerlijk mogen ontvangen...
Door een periode van innerlijke stress, mezelf teveel te pushen en de lat te hoog te leggen, werd ik moe, moe en nog eens moe....
Hierdoor werd ik 'gedwongen' naar binnen te keren...door stilte, rust, reflectie en natuur op te zoeken, kwam ik tot de ontdekking...maar wat wil ik eigenlijk geven? En wat wil ik eigenlijk ontvangen? Kan ik eigenlijk wel vragen, laat staan ontvangen? Hoe zit het met zelfzorg, met zorgzaamheid naar mijzelf toe?

En hierin heb ik kunnen ontvangen door regelmatig op de dag stil te staan bij de vraag "waar heb ik NU behoefte aan? (kop warme thee, kaarsjes, sloffen, wandelen, slapen, lezen, huilen, mediteren, yoga, sharen met een vriendin/collega en/of coach, orakelkaart trekken) en daar ook ZELF zorg voor dragen.
En ook door uit te reiken, mijn onzekerheden en twijfels te delen met gelijkgestemden en daarin steun/aandacht/advies/inspiratie 
mogen ontvangen.

Ik heb weer zo de kracht van -mijn/je kwetsbaarheid delen- ervaren...doordat een lieve collega haar onzekerheden deelde, kon ik ook opengaan en delen. Om vervolgens warmte en aandacht van lieve gevende mensen te kunnen ontvangen.

Door aan een vriendin te delen dat ik het moeilijk had, kreeg ik een liefdevolle app terug met de uitnodiging om te schrijven wat me dwars zit, waardoor ik meer zicht kon krijgen.
Door te durven vragen of iemand mij actief aandacht wilde bieden (zie filmpje https://youtu.be/LBFEGWyU8TM), reageerde een andere lieve collega dat ze me dit graag wilde geven en heb ik het mogen en kunnen ontvangen. En in haar vrijgevigheid bood ze me ook een Reikibehandeling aan, die ik ook heb kunnen ontvangen.

Vandaag voel ik dankbaarheid voor het vele ontvangen en voel ik ook weer ruimte om te geven.
Wat ik jou wil en kan geven, is liefdevolle en warme aandacht.
Tijdens de zorgvuldig en met aandacht voorbereide yogalessen die ik geef of tijdens priveles.
Door een (deugden)kaart voor je te trekken
Door je een sessie actief aandacht te bieden

Wat wil jij ontvangen? Van jezelf, een geliefde, een bekende, van mij? Vraag. Niemand kan jouw gedachten lezen over waar jij behoefte aan hebt en/of geef het jezelf.
Ik wens je een dag vol kleine en grote geschenken.

In liefde, AngeliqueDeugdentaal spreken en een deugdenerkenning geven. 


Wat heerlijk om zo met de meiden tijdens de kinderyogales te yogaspelen en ze daardoor zoveel mooie dingen te leren. B. zette naar haarzelf en haar zusje zorgzaamheid in door haarzelf en daarna haar zusje te troosten na een botsing samen. Even knuffelen met de zachte harteknuffel om weer zacht te worden van binnen. 
We hebben gelezen over en geoefend met assertitiviteit inzetten op een hoffelijke manier....dus niet "ik wil als eeeeeeeeeerst, ik mag nooooooooit als eerst" met een klagers stem maar vriendelijk vragen "mag ik eerst?" en wat een vriendelijkheid laten ze dan naar elkaar zien.... " ja, hoor". En wat een enthousiasme laten ze zien door helemaal op te gaan in de les en met allerlei ideeën te komen, blij te vertellen en te voelen hoe ze er uit zien als bloem, de stralende snoeten als ze van hun yogablok springen en luid zeggen "ik voel me blij". Kijk eens wanneer jij 1 van deze deugden bij jezelf of een ander, je kind, je man, vrouw, vriendin, collega etc. ziet en benoem dat. In plaats van een "goed zo" geef eens een deugdenbevestiging. "Ik geniet zo van je enthousiasme als je ..........door het huis danst" of "Ik zie je assertiviteit als je .......mij vraagt om de was te doen". Wil je nog meer op weg geholpen worden, kijk dan bij http://www.deugdenproject.nl/index.php/5-strategieen. Deze deugdenkaarten zijn daar ook te bestellen, zodat je thuis veel kunt oefenen.
En het lijkt me leuk als je hieronder een reactie achter laat, hoe je geoefend hebt en hoe de deugdenbevestiging werd ontvangen.
 
Copyright © 2013 Mooi van Binnen Buiten | Nachtegaalstraat 4, 1171 TC Badhoevedorp | Mobiel: 06-27243405 | E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.